Nyheter

Curling på konstis, japanskt mikrohotell och nya restauranger – så blir nya Tolv Stockholm

Under ett och samma tak kan stockholmarna nu för första gången testa curling på konstis, det nya italienska restaurangkonceptet Bambinos med influenser från Boston men även stadens mest ambitiösa äventyrsgolf. Och orkar du inte ta dig hem kan du spendera natten i en av Tolvs ”sleep boxes”, inspirerade av japanska mikrohotell.

På kort tid har Tolv Stockholm etablerat sig som stockholmarnas nöjesdestination. Efter två år vidgas erbjudandet ytterligare för att säkerställa att alltid ligga i framkant. De drygt 12 000 kvadraten har kompletterats med curling och skridskoåkning på konstis, nya restaurangkoncept, mer bowling och gaming-ytor, och en 31 meter lång bar som allt sammantaget blir hjärtat i nya Tolv Stockholm. Ambitionen är att det ska vara omöjligt att inte ha roligt:

– Det är fantastiskt kul att se hur våra hyresgäster utvecklat sina verksamheter utifrån Tolvs idé. Utan att behöva gå utomhus kan man nu t ex gå en runda äventyrsgolf, spela en bowlingserie, upptäcka ny mat, testa curling, åka skridskor, gå på nattklubb eller sjunga karaoke. Sammantaget gör det nya Tolv till Stockholms roligaste mötesplats, säger Helena Ågren, Kommunikationschef för SGA Fastigheter.

Nya Tolv Stockholm är en del i utvecklingen av Globenområdet som ytterligare etablerar området som en evenemangs- och nöjesstadsdel i Stockholm.

För bilder eller mer information, vänligen kontakta:
Helena Ågren, Kommunikationschef för SGA Fastigheter
e-post: helena.agren@sgafastigheter.se 

08-508 353 32

För mer information rörande restaurangkoncepten Bambino’s Great Italian Eatery, Holy Monkey, O’Learys och Boston Grill kontakta:
Wilhelm Vintilescu, VD O’Learys Trademark
e-post wilhelm.vintilescu@olearystrademark.com 

070-710 80 05, 08-545 165 30

Det här är nya Tolv Stockholm:

Multifunktionell konstis – curling, skridskor och mer – Nyhet!
Med hjälp av ett material som aldrig använts tidigare i norra Europa kan Tolv Stockholms besökare bli först med att testa på curling och skridskoåkning på en konstgjord, multifunktionell is. Banan är specialtillverkad i spanska Sevilla, och garanterar över 15 års skridskoåkning. Därefter kan den konstgjorda isen vändas på och användas i ett och ett halvt decennium till. Rinken är 15 meter lång och 3 meter bred och har plats för fyra curlingbanor där projektorer markerar ut spelplanen. Curlingen på Tolv Stockholm är en aning förenklad, då denna konstisbana inte behöver ”sopas”. Curlingspelarna använder även sina egna skor.

Mer gamingytor – Nyhet!
Nu blir det mer av det roliga. Sex nya bowlingbanor i en loungigmiljö, mer shuffleboard och biljard samt även baseball.

Bambino’s – Great Italian Eatery – Nyhet!
Bambino’s är ett nytt italienskt-amerikanskt restaurangkoncept, modernt med en elegant retrotwist. Det är välkomnande, okomplicerat och avslappnat med bra råvaror och rena smaker. Helt enkelt Great Italian Eatery.

Holy Monkey  – Nyhet!
Vid norra entrén till Tolv Stockholm ligger Holy Monkey. Här serveras asiatisk street food.

Kara&e
En trappa upp från Holy Monkey ligger karaokebaren Kara&e. På Kara&e finns möjlighet att hyra ett privat rum som rymmer upp till sexton personer. Kara&e är även numera sammanbyggt med O’Learys, för att enklare skapa access mellan alla delar i Tolv Stockholm.

O’Learys Bar & Restaurant
O’Learys på Tolv är en av Europas största sportbarer. Här finns möjlighet att se sportevenemang från en läktare med VIP-stolar från Tele2Arena på en LED-jumbotron med fyra 200-tums skärmar. Här finns även en äventyrsgolfbana med Stockholmstema, två olika tematiserade bowlingavdelningar, flertalet pingisbord, arkadspel, shuffleboard, biljard och ett race room.

Colosseum
Colosseum är en nattklubb som inte tror på listor, köer och har gratis garderob. Här finns tre dansgolv, en livescen, lounge och en dedikerad schlagerbar.

Bo Hotell
Bo Hotell är ett unikt hotell med 12 moderna rum samt ett antal ”sleep boxes”, inspirerade av japanska mikrohotell. I tillägg till de minsta rummen finns ett antal normalstora hotellrum, som är lokaliserade direkt under Tele2 Arena för att ta dig så nära evenemangen som möjligt.

Boston Grill
Boston Grill är en restaurang som hämtar influenser från New England. Menyn är ett möte mellan hav och land som bjuder på såväl klassiska steakhouserätter som New England-inspirerade fiskrätter.

Enzo’s
Enzo’s är en italiensk trattoria där man kan äta pizza, dricka ett glas och se den senaste ligafotbollen. Stämningen är avslappnad och maten är gjord på enkla men bra råvaror. I sann napolitansk anda levererar Enzo’s en helhetsupplevelse med mat, fotboll, dryck och gemenskap.

Taco Bar
Taco Bar erbjuder mexikansk mat i en gemytlig och spännande miljö.  Här står snabbt serverad Tex-Mexmat, med bra smaker och råvaror i centrum. Med egen import av nachochips, vete- och majstortilla samt guacamole erbjuds en genuin smakupplevelse.

O’Learys stöttar ungt entreprenörskap for att skapa framtidens sportupplevelse

Upplev fanmode – framtidens sportupplevelse på O’Learys i Tolv Stockholm den 12-14 juni.

O’Learys och det unga entreprenörsföretaget Fanmode skapar ett globalt, digitalt språk för supporterskap genom att samla känslor och reaktioner från fans. Teknologin har utvecklats i samarbete med klassiska Wembley Stadium, som fungerar som pilotprojekt för Fanmode. Här finns möjligheten att skicka information ur Fanmodes bas direkt till skärmarna i spelargången innan match, synas på storbildsskärmar under matchen och i omklädningsrummen i halvtid. Eller till restauranggäster världen över på O’Learys.

– Vår förhoppning är att man kommer till O’Learys Tolv Stockholm den 12 juni för att ta chansen att prova på Fanmodes olika produkter under matchen mellan Brasilien och Kroatien. Vi vill vara helt säkra på att den väg vi tar i utvecklingen är rätt och vill därför ha så mycket feedback som vi bara kan få från genuina fotbollsälskare. Jag tror inte att det finns ett bättre ställe att testa det här på än den folkfest som fotbolls-VM innebär. Säger Christian Jochnick, en av grundarna och kommersiell chef på Fanmode.

När Fanmode kontaktade oss och berättade om sin idé så blev vi mycket intresserade av att se hur vi kunde sätta tekniken i händerna på våra gäster för att höja upplevelsen och samhörigheten med fans runt om i världen, säger Wilhelm Vintilescu, VD O’Learys Trademark.

Utvecklingen går snabbt framåt och man önskar nu att få feedback från potentiella användare. Därför kommer Fanmode i samarbete med O’Learys Tolv vid Tele2 arena att hålla ett större event under öppningsmatchen för fotbolls-VM.

För ytterligare information och eventuella intervjuer, kontakta:
Wilhelm Vintilescu, VD O´Learys Trademark, +46(0)70-710 80 05, wilhelm.vintilescu@olearystrademark.com

Elin Hammarberg Account Manager, Feel Communication +46(0)73-656 26 99, elin@feelcommunication.se

 

 

O’Learys – The No1 Sportsbar är en nöjesrestaurang som skapar känslan av ett andra vardagsrum, Your Second Living Room. O’Learys grundades 1988 av krögarprofilen Jonas Reinholdsson. Den
första enheten öppnade den 16 november 1988 i Göteborg. I dag finns O’Learys i åtta länder. Under 2014 öppnas drygt 20 nya restauranger och i sommar passerar antalet anläggningar 100 stycken. Restaurangerna drivs av lokala franchisingtagare. Kedjans totala omsättning uppgick 2013 till 1,3 miljarder kronor.

Mer information hittar du på olearys.se 

Om Fanmode:
Fanmode startades år 2012 av Neven Murugan. Man har idag 12 anställda med 6
olika nationaliteter och teamet är uppdelat mellan London, Stockholm och
Johannesburg. Fanmodes ambition är att omvandla hela världen till en arena.

Ladda ner bifogade filer

PDF-dokument

Spela spelet Se upp!

Spelet Se upp! är en second screen gaming experience där spelaren använder sin mobiltelefon som handkontroll för att i realtid styra spelet på digitalväggen.

I spelet är du en boll och måste undvika fiender och motståndare så länge det bara går. Ju längre du spelar desto fler poäng får du samtidigt som spelet bara blir svårare. För att ha större chans att överleva finns flera olika powerups som är baserade på Tolv Stockholms koncept. Bowling-powerupsen förvandlar dig till ett bowlingklot och inget kan stoppa dig, eller ta högtalaren och hela spelet blir till ett disco.

Se upp! kan samtidigt spelas av fyra spelare och passar för spelare i alla åldrar. Ställ dig i spelkön och var redo att spela så fort det är din tur.

Digitalväggen på Tolv Stockholm består av 25 st ihopkopplade skärmar som tillsammans utgör en skärm på 6 x 4 m. Förutom att spela Se upp! kan besökarna på väggen se vad som händer just nu och kommande dagar, det finns en områdeskarta och besökarna som delar sina instagrambilder kan uppleva dem på plats på väggen.

Surfa in på www.tolvstockholm.se/seupp nästa gång du besöker oss!

Printz i Tolv Stockholm öppnar ölhall med öl från över 50 mikrobryggerier

Intresset för öl ökar i Sverige. För tio år sedan fanns det knappt tio svenska mikrobryggerier, nu är siffran över 100. På fredag öppnar restaurangen Printz i Tolv Stockholm, som komplement till sin satsning på att ta vidare korvtraditionen i Slakthusområdet, en helt ny sorts ölhall med öl från över 50 mikrobryggerier. Bakom satsningen står bland andra krögarna Melker Andersson och Ricard Constantinou, ölsommeliern och restaurangchefen Christoffer Karlsson samt ett samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.

Var femte svensk uppger att deras intresse för öl är större i dag än för tre år sedan*. Ölens ökade popularitet kan delvis förklaras av det stegrande intresset för både hantverk och produktion vilket märks på den mikrobryggeri-boom som uppstått under det senaste decenniet. För tio år sedan fanns det knappt tio mikrobryggerier i Sverige, nu är siffran uppe i över 100**. Med avstamp i detta intresse öppnar Printz i Tolv Stockholm en helt ny ölhall med fokus på mikrobryggerier. Gästerna kommer att kunna välja på 350 olika sorters öl varav över 50 sorter kommer från utvalda mikrobryggerier. Från start kommer gästerna dessutom att kunna prova Nya Carnegiebryggeriets ölnyheter. Bakom satsningen står bland andra krögarna Melker Andersson och Ricard Constantinou samt ölsommeliern och restaurangchefen Christoffer Karlsson.

-Vår ambition är att Printz ska bli en samlingsplats för öl – både storskalig och från mikrobryggerier – för alla ölälskare. Vi har utgått från ölen i allt från hallens design och utseende där ölförrådet är en del av inredningen till att vi kommer att ha anpassande ölglas till varje ölsort för att förbättra upplevelsen ytterligare, säger Ricard Constantinou, ägare och grundare på Printz.

Grundtanken med samarbetet mellan Nya Carnegiebryggeriet och Printz är att gifta ihop öl och mat i en tydligare symbios och inspirera gästerna i hur man kombinerar dessa för att få den bästa smakupplevelse.

– På Printz jobbar vi med att kombinera öl och mat på ett kreativt och smakförhöjande sätt. Precis som vin har varje ölsort sin unikitet som kompletterar och lyfter fram smakar på olika sätt, säger Christoffer Karlsson, ölsommelier och restaurangchef på Printz.

Förutom att servera öl kommer Printz Ölhall även att kunna guida gästerna i ölens värld med egen ölsommelier och ölkurser. Ölsortimentet skiftar efter säsong och helt nya mikrobryggeriöl kommer finnas att tillgå. Totalt kommer det att finnas 62 ölkranar på Printz. Ölhallen öppnar i anslutning till Printz restaurang i Tolv Stockholm på Arenavägen 69, fredag 4 april.

Ricard Constantinou, ägare och grundare Printz, 070-929 99 80, ricard@panini.nu Stefan Prucha, chef Tolv Stockholm 08-508 353 31, stefan.prucha@sgafastigheter.se

 

* Enligt Carlsbergs årliga undersökning Dryckeskollen 2014. Dryckeskollen genomfördes av Sifo under vecka 1 och 2 år 2014 på uppdrag av Carlsberg Sverige. Totalt ingick drygt 1 000 personer i åldern 20 till 79 år i undersökningen, spridda över hela Sverige.
** Enligt http://www.sverigesmikrobryggerier.se.

 

Om Printz På Printz står korv och öl i fokus. Ambitionen är att plocka upp Slakthusområdets gedigna korvtradition på ett eget sätt och erbjuda en gedigen känsla i både atmosfär, hantverk och tillagning. Ät i akademin och mathallen eller ta en egenstoppad korv i ett handrullat korvbröd i farten från Printz grill. Printz ligger i hjärtat av Slakthusområdet, i mat- och nöjeskonceptet Tolv Stockholm i direkt anslutning till de nybyggda Tele2 Arena. http://www.printz.nu/

Om Tolv Stockholm Tolv Stockholm är en nöjesgalleria utan shopping. Den tolvtusen kvadratmeter stora ytan förenar mat, sport, kultur, musik, underhållning, nattklubb, hotell och ny teknik under ett och samma tak. www.tolvstockholm.se

Taggar:

Hela pressmeddelandet samt pressbilder finns här. Fotograf: Sören Andersson

After work på Tolv Stockholm

Välkommen till Tolv Stockholms After Work. Varje torsdag mellan 16-21* tom 26 juni. Olika DJ:s varje gång. God mat och förmånliga aw-priser på dryck mellan 16-19.

 

*Ingen AW under röda dagar (1/5 samt 29/5)

Angående söndagens brandincident i Tele2 Arena

En brand inträffade i ett isolerat maskinrum vid 16-tiden på söndagen vilket gjorde att arenan fick utrymmas.  Branden orsakade rökutveckling men kunde släckas utan att någon människa kom till skada. Allt tyder på att Tolv Stockholm kommer att öppet i morgon måndag som vanligt.

Välkomna på invigning.

På lördag öppnar vi dörrarna. I gatuplanet till Tele2 Arena har vi samlat upplevelser, mat och nöjen under ett och samma tak. På 12 000 m2 i Stockholms arenatätaste område bildar vi ett nav för avkoppling och underhållning på nya sätt. Printz korvrestaurang med egen tillverkning samt en unik ölhall. Stockholms hetaste klubbscen Solidaritet Arena med tre dansgolv och livescen. O´Learys med Europas största sportbar med allt från pingis och  sportläktare med mediakub till en spektakulär minigolf och upplevelsebowling. Fotboll och napolitanska pizzor på Enzo’s trattoria. Nya produkter och innovationer i Tolv Stockholms interaktiva kapslar. Freshii Eat Energizes ekologiska salladsbar för snabb och nyttig energi. Davaj Delikatessens ryska deli med bar och nya upptäckter. Frozzys yoghurtglass i alla olika smaker med massor av toppings. Bistro & Bos vinbar och mikrohotell med tolv rum. På www.tolvstockholm.se hittar du vad som passar dig. Nu gör vi Stockholm lite roligare.
Välkommen till Tolv Stockholm.